ЗМІ: "Прокладці" докинули на Охматдит ще 200 мільйонів без тендеру

Понеділок, 28 серпня 2017, 11:20

Державне підприємство "Укрмедпроектбуд" 22 серпня без відкритих торгів уклало угоду з "Ріола-Модуль лтд" на додаткові угоди з будівництва лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит" за 198,15 мільйонів гривень.

Про це йдеться в системі закупівель "Прозорро", повідомляють "Наші гроші".

Будівельно-монтажні роботи включно з оздобленням фасаду мають закінчити у грудні 2017 року. Разом з тим прем’єр-міністр Володимир Гройсман ще у липні заявив, що загальнобудівельні роботи вже завершені і для відкриття лікарні достатньо лише меблі і обладнання.

Реклама:

З усієї суми 198,15 млн грн на зарплати робітників передбачено 5,45 млн грн, на прибуток фірми 0,58 млн грн, що становить лише 0,3% від вартості угоди. Більша частина коштів передбачена на матеріали для будівництва (34,02 млн грн) і устаткування (148 млн грн).

Ціни на окремі найменування є вищими від прайсів у відкритих джерелах.

Наприклад, для лікарні принтери HP замовлено по 10 454 грн, тоді як їх можна купити по 5 545 грн.

Вентилятори замовлено по 4 830 грн, а у відкритих джерелах їх можна знайти по 2 340 грн.

Разом з тим у переліку є товари по ринковим цінам.

Найдорожче ж у переліку коштує холодильна машина невказаної марки за 7,76 млн грн. Таких апаратів купують два.

"Ріола-Модуль лтд" є генпідрядником будівництва з серпня 2016 року, коли виграла відкриті торги вартістю 213,40 млн грн. Після того у грудні з фірмою уклали першу угоду на додаткові роботи вартістю 94,24 млн грн.

Зараз уклали другу додаткову угоду на роботи і закупівлю обладнання, яке можна було включати у перші відкриті торги, однак з невідомих причин цього не зробили.

У рішенні про проведення переговорної процедури вказано, що "в процесі виконання будівництва виникають додаткові роботи". Однак чому рентгенозахист приміщень чи улаштування системи пожежегасіння було визначено такими додатковими роботами, хоча вони мали бути передбачені початковим проектом – не повідомляється.

"Ріола-Модуль Лтд" зі статутним капіталом 375 грн належить івано-франківцю Володимиру Духовичу, який раніше був партнером по ТОВ "НВО "Стальконструкція" Романа Абрамовського – колишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Абрамовський у 2008-2012 роках очолював правління будівельного ПАТ "Укрстальконструкція", яке контролювали брати Сергій і Олександр Тарути. Сергій Тарута у 2014 році очолював Донецьку ОДА, а нині є позафракційним нардепом.

Після звільнення з компанії Тарути Абрамовський працював заступником директора "Ріола-модуль лтд".

Читайте також: Довгобуд ганьби. Що заважає завершити будівництво "Охматдиту"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: