"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проект нового закону про концесію вже готовий - МІУ

Неділя, 9 липня 2017, 17:40

На сьогоднішній день завершена робота над новим проектом закону про концесії.

Таку інформацію озвучила заступник директора департаменту управління об'єктами державної власності Міністерства інфраструктури Людмила Дудник, передає ЦТС.

"Відповідно до законопроекту, в разі дострокового розірвання договору, передбачена компенсація інвестору. Якщо у інвестора буде бажання з договору про оренду перейти на договір про концесію, це буде відбуватися без конкурсу. І третє - в разі виникнення суперечок, суд буде арбітражним", - пояснила представниця міністерства.

Реклама:

Один з розробників законопроекту висловив надію, що новий проект закону про концесію міг би бути прийнятий на осінній сесії парламенту.

Крім того, на поточному тижні міністр інфраструктури Володимир Омелян звернувся до уряду з проханням виключити ряд морських портів країни з переліку об'єктів, що підлягають приватизації, та внести їх до переліку об'єктів, що підлягають концесії.

"Прошу перевести ряд наших морських портів, а саме - Південний, Ольвія, Херсонський, Чорноморськ, Ізмаїльський - з об'єктів приватизації в об'єкти концесії. Ми відпрацьовуємо це питання спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку", - сказав міністр.

Глава уряду Володимир Гройсман, в свою чергу, схвалив таку ініціативу.

"Прошу, щоб ви це допрацювали і винесли (на розгляд). Перегрупуватися - не проблема. Ми це питання вирішимо", - сказав він.

Читайте також: Між водою і суходолом: як повернути українські порти до життя

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: