"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Morgan Stanley обігнав Goldman Sachs за капіталізацією

Вівторок, 25 липня 2017, 11:44

Американський банк Morgan Stanley, який займав після фінансової кризи досить обережну позицію, в понеділок перевершив за капіталізацією свого конкурента - Goldman Sachs Group Inc., що дотримується більш вільного підходу до бізнесу, що відзначено вперше за 10 років.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Акції Morgan Stanley подорожчали за підсумками торгів 24 липня на 0,3% - до 46,71 долара, що є максимальною ціною з березня і відповідає капіталізації банку на рівні 86,4 млрд доларів, свідчать дані FactSet.

Вартість акцій Goldman Sachs опустилася в понеділок на 1% - до 218,18 долара, що відповідає капіталізації в 85,88 млрд доларів.

Реклама:

Таким чином, ринкова вартість Morgan Stanley вище приблизно на 500 млн доларів у порівнянні з Goldman Sachs.

Раніше відзначалася зворотна ситуація: у 2009 році різниця між капіталізацією Goldman Sachs і Morgan Stanley досягала 53 млрд доларів на користь Goldman.

Morgan Stanley, який важко вийшов з кризи, сфокусувався на більш стабільних напрямках бізнесу, включаючи управління активами заможних клієнтів, і скоротив операції з торгівлі активами з фіксованою прибутковістю.

Прибуток і виручка Morgan Stanley за другий квартал 2017 року перевершили прогнози ринку, в той час як результати Goldman Sachs розчарували інвесторів: виручка банку від операцій з цінними паперами з фіксованою прибутковістю, валютами і сировиною (FICC) впала на 40%.

Капіталізація Goldman Sachs перевищувала ринкову вартість Morgan Stanley з 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!