Футболісти "Шахтаря" коштують дорожче, ніж акції держави в енергокомпаніях Ахметова - ЗМІ

Понеділок, 24 липня 2017, 17:20

Загальна оціночна вартість футболістів "Шахтаря" вища, ніж початкова вартість пакетів держави в енергетичних компаніях ДТЕК.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Фонд державного майна 24 липня оголосив початок проведення аукціонів з підвищенням ціни з продажу пакетів акцій восьми енергетичних компаній.

У тому числі на продаж виставляють по 25% акцій п’яти компаній, у яких основним власником вже є група Ріната Ахметова.

Реклама:

Держава оцінила початкову вартість своїх плок-пакетів в цих компаніях у 2,7 млрд грн. Це дешевше від вартості футболістів "Шахтаря", яка за оцінкою "Transfermarkt" становить 91,72 млн фунтів стерлінгів, або близько 3,08 млрд грн за поточним курсом.

Як повідомляється, якби Ахметов вирішив викупити ці акції за рахунок продажу всіх футболістів "Шахтаря", то йому б вистачило 18 гравців.

Як повідомлялося, у квітні минулого року Фонд держмайна переніс дати аукціонів з продажу 70% акцій "Хмельницькобленерго", 70% "Миколаївобленерго", 65% "Харківобленерго", 50,9% "Тернопільобленерго", 60,2% "Запоріжжяобленерго" і 46% "Черкасиобленерго".

У жовтні тодішній голова Фонду Ігор Білоус повідомив, що приватизація держпакетів акцій обленерго розпочнеться після затвердження НКРЕ стимулюючого тарифоутворення на ринку електроенергії.

Білоус заявляв, що Україна планує отримати від продажу всіх обленерго близько 300 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: