"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман хоче створити фонд для підтримки стартапів

Понеділок, 24 липня 2017, 13:40

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за створення великого фонду для підтримкиукраїнських стартапів, який може бути профінансований за рахунок Державного бюджету та коштом крупнихміжнародних інвесторів.

Відповідну пропозицію Глава Уряду висловив під час зустрічі з членами наглядовоїради ГО "Українська асоціація венчурного та приватного капіталу", що займається залученням венчурних  інвестицій у високотехнологічні галузі України Урядовий портал.

Учасники зустрічі наголосили, що інвестори зацікавленні вкладати кошти в низку галузей України, зокрема ІТ-сферу, кібербезпеку, технології подвійного призначення, військові технології.

Створення фонду могло б сприяти оптимізації процесу пошуку та запрошення інвесторів рівня, приміром, Європейського інвестиційного фонду.

Реклама:

Глава Уряду запропонував сформувати концепцію роботи фонду і поєднати його діяльність з роботою Ради інновацій, утвердження якої відбудеться найближчим часом.  

Володимир Гройсман додав, що обговорення та схвалення такої концепції дозволить Уряду швидко опрацювати можливості участі держави у формування бюджету фонду.

Прем’єр висловив переконання, що в Україні потрібно "створити замкнену екосистему підтримки інвестицій та інновацій", яка сприятиме розробці технологічних рішень та впровадженню їх в економіку, а заразом зніме накопичені проблеми інвестиційного розвитку в частині, зокрема тиску на бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!