Ryanair збільшила прибуток на 55%, очікує зниження тарифів

Понеділок, 24 липня 2017, 10:30

Ірландська Ryanair Holdings Plc, найбільший в Європі авіаперевізник-дискаунтер, збільшила чистий прибуток в першому фінансовому кварталі на 55%, зокрема, завдяки підвищенню тарифів на авіаперевезення.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Проте, в компанії очікують зниження тарифів в першому фінансовому півріччі в умовах високої конкуренції та надлишкової пропозиції.

У повідомленні Ryanair відзначається, що результати за перший фінквартал (квітень-червень) спотворені тим фактом, що на цей період в поточному році припав Великдень, чого не було в попередньому році.

Реклама:

Завдяки високому попиту на авіаперевезення в період великодніх свят, результати компанії за квітень виявилися досить сильними, що сприяло збільшенню середньої вартості авіаквитків за підсумками всього минулого кварталу на 1% - до 40,3 євро, йдеться в прес-релізі Ryanair.

Чистий прибуток авіакомпанії за квартал становив 397 млн ​​євро в порівнянні з 256 млн євро роком раніше.

Виручка в квітні-червні підвищилася на 13%, до 1,91 млрд євро.

У минулому кварталі Ryanair перевезла 35 млн пасажирів - на 12% більше, ніж роком раніше. Завантаженість рейсів авіакомпанії зросла до рекордних 96% з 94%.

Згідно з оцінками Ryanair, середня вартість авіаквитків в першому півріччі знизиться на 5%, незважаючи на зростання показника в минулому кварталі.

З урахуванням збільшення завантаженості рейсів, авіакомпанія підвищила прогноз для обсягу пасажирських перевезень на весь поточний рік до 131 млн пасажирів з очікуваних раніше 130 млн.

У другому півріччі темпи зростання пасажирських перевезень сповільняться до 7% з 11% в першому фінансовому півріччі, а середня вартість авіаквитків зменшиться на 8%, прогнозують в Ryanair.

Компанія підтвердила прогноз прибутку на фінрік, що завершується в березні 2018 року, на рівні 1,4-1,45 млрд євро, роком раніше цей показник становив 1,24 млрд євро.

Читайте також: Прилетіли… Чому пішов Ryanair

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!