"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Vodafone запустить 3G у Житомирі

Четвер, 20 липня 2017, 14:05

Vodafone запустить 3G у Житомирі вже наступного тижня.

Про це йдеться в повідомленні оператора.

Житомир залишався без 3G тому, що частоти цього покоління зв'язку використовувалися Міністерством оборони України. Тому терміни введення зв'язку 3G в житомирському регіоні залежали від того, коли спецкористувачі зможуть звільнити від свого обладнання радіочастоти.

Житомир разом з Черкасами, Запоріжжям і Харковом є обласними центрами, де Генеральний штаб Збройних сил України використовував потрібні для 3G частоти.

Реклама:

Місто було останнім "конверсійним" обласним центром країни. З 26 липня абоненти Vodafone зможуть користуватися швидкісним мобільним інтернетом.

Київстар ще чекає дозвільні документи від Українського державного центру радіочастот. Прес-служба оператора заявляє, що мережа Київстару до запуску 3G повністю готова і запуститься в той день, коли оператор отримає документи.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я схвалив підвищення норм електромагнітного випромінювання, які перешкоджали впровадженню 4G в Україні.

Раніше повідомлялося, що ціна 4G-ліцензії в діапазоні 1800 МГц становитиме 265 мільйонів гривень.

Два тендера на впровадження зв'язку 4G в діапазонах 2600 МГц і 1800 МГц будуть проведені восени 2017 року, як і планувалося раніше.

Тим часом, республіка Сан-Марино в Південній Європі першою світі розгорне мережі 5G на території всієї країни.

Читайте також: Легкі гроші: 4G запустять на умовах Ахметова

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: