"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк і Мінфін створять єдину систему верифікації бюджетних виплат

Четвер, 20 липня 2017, 12:30

Міністерство фінансів України та Приватбанк підписали меморандум про співпрацю, який дозволить використовувати унікальні напрацювання та технології банку в ІТ-галузі для створення в Україні єдиної системи верифікації бюджетних виплат.

Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, сьогодні бюджет щороку втрачає мільярди гривень через відсутність системи моніторингу використання коштів для виплат пільг, соціальних допомог, субвенцій на надання пільг і субсидій. Це зумовлено неузгодженістю існуючих баз даних різних державних органів.

"Наша головна мета – підвищити ефективність системи верифікації бюджетних виплат, що значно зекономить бюджетні кошти. Тому співпраця з Приватбанком у цьому напрямку для всієї країни є важливою та необхідною", – зазначив Олександр Данилюк.

Реклама:

Як повідомив під час підписання голова правління Приватбанку Олександр Шлапак, банк готовий ділитися ефективними рішеннями та архітектурами в ІТ-галузі для побудови системи верифікації бюджетних виплат, інших загальнонаціональних баз даних.

"Одним із головних стратегічних напрямів роботи банку є "Приват.Share", інтеграція передових технологій у системи держуправління та державних фінансів", – зазначив Олександр Шлапак.

За словами Шлапака, досвід Приватбанку та його напрацювання дозволять державі не винаходити велосипед, а в найкоротші строки побудувати систему верифікації бюджетних виплат.

Під час розробки Міністерством фінансів єдиної системи верифікації бюджетних виплат будуть використовуватися не лише вже готові напрацювання, але й залучатимуться кваліфіковані фахівці банку для створення нових розробок.

Як зазначається, нова система, на розробку якої потрібно півроку, дозволить об'єднати незліченні бази даних в єдину керовану систему.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!