Укрнафта заморозить великий проект по бурінню

Вівторок, 18 липня 2017, 17:00

Укрнафта вирішила заморозити проект з розвідувального буріння на Великобубнівському родовищі у Сумській області.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як пояснили в Укрнафті, проект передбачав завершення буріння нової розвідувальної свердловини з середньодобовим дебетом 23 тонни нафти в день.

Реклама:

"Однак через невирішене питання з продовженням спецдозволів інвесткомітет був змушений заморозити буріння. Термін дії спеціального дозволу на Великобубнівське родовище закінчується 24 грудня 2019 року", - сказано в повідомленні компанії.

"Невизначеність в питанні продовження ліцензій звужує горизонт інвестиційного планування для Укрнафти. Саме цей проект міг окупитися лише за три роки, але ми вже не можемо дозволити собі планувати на таку перспективу. Це поганий знак для Укрнафти, але також і для України", - зазначив виконавчий віце-президент з питань корпоративної стратегії і розвитку компанії Джонатан Поппер.

В Укрнафті нагадали, що з початку року компанія була змушена зупинити видобуток на шести родовищах в Сумській та Львівській областях.

За даними компанії, мешканці восьми населених пунктів залишилися без газопостачання, втрачено близько 20% добового видобутку нафти і конденсату. Два газопереробних заводи були переведені в режим мінімального завантаження.

У 2017 році закінчується термін дії дев'яти спецдозволів, у 2018 році - 27 і у 2019 році - 22 спецдозволи Укрнафти.

У повідомленні наголошується, що Укрнафта вчасно і в повному обсязі подала в Держгеонадра необхідні документи на продовження дев'яти спецдозволів. При цьому посадові особи Держгеонадр неодноразово відмовляли в продовженні терміну дії ліцензій.

"Вони обгрунтовували свої дії наявністю у підприємства податкового боргу. Згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, яке вступило в чинності 17 січня 2017 року, наявність податкового боргу не є законною підставою для відмови у продовженні ліцензій", - заявили в Укрнафті.

В даний момент податковий борг "Укрнафти" перед ДФС перевищує 13 млрд гривень.

Нагадаємо, Укрнафта збільшила чистий збиток до 8,739 млрд гривень у 2016 році.

17 травня "Укрнафта" направила до ДФС новий план фінансового оздоровлення.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція Укрнафти, групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: