"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Матіос заявив про викриття таємного банку Клименка

П'ятниця, 14 липня 2017, 15:20

Голова військової прокуратури заявляє, що в "Гулівері" було виявлено таємний офіс банку екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка "Юнісон".

Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю.

За словами Матіоса, було встановлено існування "таємного офісу банку Юнісон, де зараз встановлена величезна кількість документів, серверного обладнання, яке обслуговує всю медіа-імперію і імперію нерухомості Клименка".

Реклама:

Матіос наголосив, що загалом, за оцінкою слідства, Клименко "вкрав" 12 мільярдів доларів.

"Вкравши 12 мільярдів доларів по курсу 8 з бюджету України, Клименко вкрав у кожного українця 300 доларів по курсу 8", - наголосив Матіос.

Він також зазначив, що охоронна фірма Клименка "Скіф" "планували і проводили" операції тиску, незаконне стеження, проплачені акції, погрози життю членів родини слідчої групи. В тому числі, за словами Матіоса, нещодавній обстріл співробітників прокуратури також пов'язаний із спробами залякування з боку охоронної фірми "Скіф".

Як відомо, з моменту створення банку "Юнісон" в 2013 році його пов'язували з родиною екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про те, що колишній соратник Януковича продовжує володіти банком, побічно свідчать той факт, що зарплати співробітникам медіахолдингу "Вести", який також пов'язують з Клименко, виплачувалися через "Юнісон".

НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним.

Нагадаємо, Матіос заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко вивів 788 мільйонів доларів на рахунки компаній Unison, медіа-холдингу "Весті" і ще двох компаній.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!