У Києві запровадять єдиний е-квиток для громадського транспорту

Середа, 12 липня 2017, 19:55

КМДА оголосить тендер на закупівлю обладнання для введення електронного квитка у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

За даними Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, система єдиного електронного квитка розробляється на базі комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс".

Реклама:

Заплановано, що цього тижня буде оголошено конкурс на закупівлю обладнання, яке потрібне для запровадження е-квитка в наземному пасажирському транспорті.

За словами директора Департаменту інформаційних технологій КМДА Юрія Назарова, електронний квиток в Києві вже є, але тільки у підземному транспорті.

Наступним кроком у КМДА планують купити валідатори та бортові комп’ютери для автобусів, тролейбусів та трамваїв "Київпастрансу". Потім – впровадити інформаційну систему електронного квитка.

"На другому етапі відбудеться модернізація технічної бази метрополітену та підключення вже до нової системи е-квитка", - каже Назаров.

За даними ЄБРР, у містах Західної Європи втрати при зборі виручки у міському транспорті становлять 2-3%, у Східній Європі — 2-7%. В українських містах маємо втрати у 25-40%. В першу чергу, це стається через використання паперових квитків, людський фактор та відсутність автоматичного обліку пільговиків.

Депутати кажуть, що введення е-квитка допоможе боротись з корупцією у цій сфері.

Заплановано, що у столиці відповідна система повноцінно запрацює з другого кварталу 2018 року.

Раніше повідомлялося, що компанія Korea Smart Card Company готова інвестувати 700 мільйонів гривень для впровадження електронного квитка в громадському транспорті столиці.

Нагадаємо, закон про електронний квиток в міському транспорті був прийнятий Верховною Радою 17 січня, підписаний президентом 3 лютого, опублікований в офіційній парламентській газеті "Голос України" у вівторок 7 лютого і набув чинності 7 травня.

ЕП детально пояснила, що зміниться з підписанням цього закону: Єдиний електронний квиток. Як це буде працювати?

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: