"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Індустріалбанк" переміг Кабмін в "зарплатній суперечці"

Субота, 1 липня 2017, 14:33

Вищий адміністративний суд України встав на сторону банків в їх суперечці з урядом щодо критеріїв відбору банків для обслуговування бюджетних виплат.

Про це повідомив FinClub голова правління Індустріалбанку Михайло Букрєєв

"Вищий адмінсуд 15 червня задовольнив позицію Індустріалбанку в суперечці з Кабміном щодо постанови про виплату зарплати бюджетникам", - сказав Букрєєв.

Вищий адміністративний суд України відкривав касаційне провадження за скаргою Кабміну на рішення судів щодо зарплатних банків.

Реклама:

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 11 січня 2017 року скасував норму постанови Кабміну про посилення критеріїв відбору банків для виплати зарплати бюджетникам, пенсій і соціальних виплат. Цей позов до Кабміну подавав Індустріалбанк.

Була скасована така норма: "До участі в конкурсі допускаються банки, які мають активи, частка яких становить не менше 1% активів банківської системи, або контрольний пакет акцій яких належить міжнародним фінансовим і банківським установам, які мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу від міжнародно визнаних рейтингових агентств, або в яких у держави понад 75% акцій".

Київський апеляційний адмінсуд 23 лютого залишив в силі рішення Окружного адмінсуду Києва від 11 січня про часткове визнання незаконною постанови КМУ №662 від 22 вересня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: