Ryanair скасував обов'язкову візову перевірку для українців

Середа, 7 червня 2017, 16:17

Ірландський лоукостер Ryanair скасував обов'язкову вимогу для громадян України щодо проходження візової перевірки під час здійснення рейсів в межах Шенгенської зони.

Про це порталу avianews.com повідомили клієнти авіакомпанії.

У прес-службі Ryanair цю інформацію підтвердили, зазначивши, що візова перевірка прибрана для всіх громадян держав, що не входять в Європейську економічну зону, які подорожують в межах Шенгенської зони.

Реклама:

У компанії повідомили, що ці зміни планувалися заздалегідь і ніяк не пов'язані з введенням безвізового режиму для поїздок в ЄС для громадян України.

Раніше громадяни держав, що не входять в Європейську економічну зону, не могли користуватися мобільними посадочними талонами Ryanair і зобов'язані були проходити візову перевірку з роздрукованими посадочними талонами навіть на рейсах в межах Шенгенської зони. У разі, якщо така перевірка не була пройдена, мандрівникові могли відмовити в посадці на рейс.

Подібного роду перевірки зараз практикує інший лоукостер Wizz Air. Великі європейські авіакомпанії, що працюють за класичною моделлю, перевіряють паспорти пасажирів в разі потреби безпосередньо перед посадкою в літак.

Нагадаємо, з 11 червня громадяни України, які мають дійсні біометричні паспорти, зможуть відвідувати без отримання візи 22 держави ЄС, що входять до Шенгенської зони (Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція), чотири держави ЄС, що не входять в Шенген (Болгарія, Кіпр, Румунія і Хорватія), а також чотири держави, що не входять в ЄС, але є учасниками Шенгенської угоди (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія).

Нагадаємо, 15 березня один із найбільших європейських лоукостів - компанія Ryanair - оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень.

Читайте також: Пристебніть паски: Ryanair летить в Україну.

Раніше ЕП також писала про плани Ryаnair в Україні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!