Держземлі передаватимуть в оренду через аукціони

Середа, 7 червня 2017, 14:25

Кабінет міністрів схвалив проект постанови щодо вдосконалення дій держави в галузі управління земельними ресурсами.

Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду.

"Пропонується встановити для Держгеокадастру умови, за яких він може розпоряджатися землями. Найважливіша умова - це передача земель в оренду виключно через аукціони. Друга умова: землі, повернуті з оренди, повинні передаватися в оренду виключно через аукціони", - сказав перший заступник голови Мінагрополітики Максим Мартинюк.

Реклама:

За його словами, передбачається, що оренда може бути тільки короткостроковою на державні землі.

"Мінімально можливий за законодавством термін - 7 років. І стартова вартість при проведенні аукціонів повинна бути не нижче 8%", - уточнив він.

Мартинюк зазначив, що кількість землі, яка може безкоштовно передаватися, може становити не більше 25% від тієї землі, яка передана через аукціони попереднього періоду.

"При цьому пріоритет ми закріплюємо за учасниками АТО, а також встановлюємо обов'язкове узгодження з сільськими радами рішення про передачу землі безоплатно у власність на території сільських рад, де це здійснюється", - сказав чиновник.

Перший заступник міністра додав, що завдяки прийняттю цього документа передбачається зростання надходжень до місцевих бюджетів від передачі державної землі в оренду на рівні понад 1 млрд грн на кінець 2018 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: