"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна отримала 3 мільйони євро на реформу держфінансів

П'ятниця, 30 червня 2017, 20:48

Грант в розмірі 3,03 млн євро, наданий Європейським Союзом, буде реалізовано Міністерством фінансів та Національним агентством України з питань державної служби.

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

Грант в розмірі 3,03 мільйони євро, наданий ЄС, буде реалізовано основними установами-бенефіціарами проекту зі зміцнення системи управління державними ресурсами - Міністерством фінансів та Національним агентством України з питань державної служби за підтримки Світового банку. 

У партнерстві зі Світовим банком Європейський Союз підтримуватиме дві великі комплексні реформи, прийняті урядом України.

Реклама:

"По-перше, реформа державного управління спрямована на створення прозорої системи державного управління, а також створення ефективної та професійної державної служби, - зазначив Хюг Мінгареллі, посол Європейського Союзу в Україні. - По-друге, реформа націлена на зміцнення системи управління державними фінансами України, щоб державні фінансові ресурси розподілялись ефективно і щоб значно покращити якість державних послуг для громадян".

Повідомляється, із загального Цільового фонду, що нараховує 5 млн євро, 3,03 млн євро буде виділено на фінансування заходів, здійснюваних урядом України через Міністерство фінансів і Національне агентство України з питань державної служби.

Решту суми, тобто трохи менше 2 млн євро, буде використано на фінансування консультаційних послуг та аналітичну діяльність Світового банку. 

"Ця підтримка здійснюється в рамках Програми партнерства між Генеральним директоратом ЄС (DG NEAR) і Світовим банком та повністю фінансується Європейським Союзом", - йдеться у повідомленні.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: