Ціна нафти піднялася вище 46 доларів після падіння минулого тижня

Понеділок, 26 червня 2017, 10:05

Ціни на нафту піднімаються в понеділок після істотного зниження за підсумками попереднього тижня.

Про це свідчать дані Bloomberg.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася на 0,55 долара (1,21%) - до 46,09 долара за барель. До закриття ринку в п'ятницю ф'ючерси виросли в ціні на 0,32 долара (0,71%) - до 45,54 долара за барель.

Реклама:

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі збільшилася на 0,51 долара (1,19%) - до 43,52 долара за барель.

Контракт подорожчав на 0,27 долара (0,63%) - до 43,01 долара за барель за підсумками попередньої сесії. За минулий тиждень вартість Brent опустилася на 3,9%, WTI - на 4,4%. Зниження цін було відзначено за підсумками п'ятого тижня поспіль, що є найтривалішим періодом спаду на нафтовому ринку з серпня 2015 року.

"Ведмежий" тренд на ринку зберігається, незважаючи на сигнали того, що нафтовидобувні країни успішно виконують умови угоди про скорочення видобутку. Згідно з даними технічного комітету ОПЕК з моніторингу виконання досягнутих домовленостей, угода країн ОПЕК і не-ОПЕК про обмеження видобутку в травні була виконана на 106%.

Дані, опубліковані в минулу п'ятницю, вказали на зростання числа діючих нафтовидобувних установок в США за підсумками 23-го тижня поспіль.

Кількість таких установок збільшилася за тиждень на 11 штук - до 758 установок. Ціни на нафту можуть "знизитися сильніше, проте рівень цін нижче 50-55 доларів за барель не буде стійким, оскільки з часом недостатні інвестиції в галузь почнуть обмежувати обсяги видобутку", кажуть аналітики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!