"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту повернулися до зростання

П'ятниця, 23 червня 2017, 09:20

Ціни на нафту зростають, при цьому вони зберігаються на найнижчому рівні за поточний рік на тлі стурбованості інвесторів щодо глобального надлишку ринку "чорного золота".

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 07:59 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,42%, до 45,41 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,42% - до 42,92 долара за барель.

Вартість нафти опустилася на 20% з початку року, не дивлячись на зусилля країн ОПЕК щодо скорочення видобутку "чорного золота".

Реклама:

За поточний тиждень сталося два різких зниження нафтових цін, коли нафта марок Brent і WTI дешевшала більш ніж на 3%, що було викликано занепокоєнням трейдерів з приводу надлишку сировини.

Інвестори також реагували на дані щодо зростання видобутку сировини в США за минулий тиждень. За даними Міненерго країни, видобуток нафти в країні за тиждень, що завершився 16 червня, збільшився на 0,21%, або на 20 тисяч барелів на добу, до 9,350 млн барелів на добу.

Запаси дистилятів зросли з показника попереднього тижня на 1,1 мільйона барелів, або на 0,7%, до 152,5 млн барелів. Експерти прогнозували збільшення на 0,465 млн барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: