"Укрзалізниця" отримала 100 мільйонів прибутку з початку року

П'ятниця, 16 червня 2017, 09:25

ПАТ "Укрзалізниця" за п'ять місяців поточного року отримала 100 мільйонів гривень чистого прибутку.

Про це розповів голова компанії Войцех Балчун, передає прес-служба "Укрзалізниці".

"Результати діяльності ВАТ "Укрзалізниця" за 5 місяців 2017 року для галузі є оптимістичними: компанія отримала 100 млн грн чистого прибутку, а фінансовий результат по відношенню до попереднього року покращився на 1 млрд грн", - розповів Балчун.

Реклама:

Він повідомив, що доходи "Укрзалізниці" за 5 місяців зросли більш ніж на 8%, а динаміка зростання витрат становила 4,5%, що і зумовило поліпшення фінансового результату. При цьому залізничники реалізують всі заплановані завдання, ремонтують вагони і локомотиви.

За словами Балчуна, за 5 місяців "Укрзалізниця" освоїла капітальні інвестиції на суму 2,5 млрд грн, також вдалося зменшити кредитний портфель компанії на 3,2 млрд грн.

Балчун заявив, що аудиторська компанія Ernst&Young, яка проводила фінансовий аудит "Укрзалізниці", позитивно оцінила результати роботи компанії за 2016 рік і перспективи діяльності на 2017 рік.

Згідно з фінансовим звітом "Укрзалізниці", чистий прибуток за 5 місяців поточного року становив 100 млн грн в порівнянні з 0,9 млрд грн збитків за п'ять місяців 2016 року.

"Сплачено 6,5 млрд грн податків і обов'язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів (+14%)", - повідомляє компанія.

"Досягнуто домовленості щодо врегулювання прострочених фінансових зобов'язань на суму понад 120 млн грн. Без сплати штрафних санкцій", - повідомляє компанія.

Вантажні перевезення за п'ять місяців зросли на 3% і становили 139,2 млн тонн. Вантажооборот збільшився на 7% і становив 79,9 т-км. Транзитні перевезення вантажів збільшилися на 8,5% до 8,9 млрд т-км. Доходи від вантажних перевезень зросли на 16% і становили 24,8 млрд грн.

Пасажирські перевезення "Укрзалізниці" за п'ять місяців зросли на 2% і становили 82,2 млн пасажирів. Пасажирооборот зріс на 6% і становив 10,5 млрд пас-км. Доходи від пасажирських перевезень збільшилися на 9% і становили 2,6 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: