"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські фермери отримають преференції при купівлі землі - МінАПК

Четвер, 15 червня 2017, 19:45

В рамках роботи над розробкою моделі земельної реформи обговорюється ряд протекціоністських заходів, спрямованих на надання преференцій фермерам з купівлі землі.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

За його словами, незважаючи на те, що показники українського АПК вражаючі не тільки за національними, а й за світовими мірками, ці рекорди не вирішують проблем, що накопичилися в сільській місцевості.

"Високі темпи скорочення населення, низька підприємницька активність, стагнація сільських територій. Виправити ці та інші перекоси могла б земельна реформа, яка зараз дискутується урядом і учасниками земельних відносин", - підкреслив він.

Реклама:

За словами Мартинюка, в рамках роботи над розробкою моделі земельної реформи обговорюється ряд протекціоністських заходів, спрямованих на надання преференцій фермерам з купівлі землі.

"Ми заплатимо за цей протекціонізм свою ціну у вигляді недоотримання інвестицій на першому етапі запуску ринку. Але йдемо на це свідомо, щоб підтримати фермерство і забезпечити стабільність і поступове зростання добробуту на сільських територіях", - сказав Мартинюк.

За його словами, земельна реформа "відноситься до тієї категорії реформ, яка, будучи правильно реалізована, дасть значний позитивний ефект".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: