"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колись ми перестанемо бути папуасами - Косюк

Середа, 14 червня 2017, 18:21

Власник агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк впевнений, що всі українські компанії почнуть платити податки.

Про це він заявив на конференції UCGA (Ukrainian Corporate Governance Academy) в Києві.

"Колись ми перестанемо бути папуасами ... Рано чи пізно всі українські компанії змушені будуть стати прозорими і будуть працювати прозоро, і всі будуть платити податки", - заявив бізнесмен.

"У 90-х роках були якісь дикі бандити - вони пішли. Потім ми бачили страшних хлопців з Донецька, які втекли - їх теж зараз немає. Світ змінюється і країна зміниться. Компанії стануть прозорими, візьмуть "борди" (board, правління, члени ради директорів, ЕП) і гроші у них будуть прозорими", - зазначив Косюк.

Реклама:

"Комусь це може подобатися або не подобатися, але це станеться рано чи пізно", - додав він.

Також Косюк назвав приблизні зарплати членів правління українських компаній. Так, за його словами, глава правління повинен отримувати не менше 250-300 тисяч євро в рік, а член правління - близько 150-200 тисяч євро.

"Мені члени "борда" приносять набагато більше, ніж я їм плачу. Коли тобі кладуть на стіл 100 або 50 млн доларів зайвих, то поділитися одним мільйоном з тими людьми, які ці гроші туди поклали, це нормально", - додав Косюк.

При цьому власник "Миронівського хлібопродукту" підкреслив, що в компанію він не наймає людей, які "не залучені в процес", і для яких гроші - це головний мотив.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!