Ціни на залізну руду впали до річного мінімуму

Середа, 14 червня 2017, 11:34

Відпускні ціни на залізну руду знизилися практично до 12-місячного мінімуму на тлі слабкого попиту.

Про це повідомляє Uaprom з посиланням на Platts.

Згідно з індексом Platts IODEX, 13 червня ціни на залізну руду з 62%-вим вмістом заліза знизилися на 1,25 дол./тонна, до 54 дол./тонна.

Реклама:

Востаннє такий низький рівень цін фіксувався 28 червня 2016 року - 53,65 дол./тонна.

На думку учасників ринку, зниження цін пов'язане з двома факторами: надлишкова пропозиція залізної руди і хороша доступність іншої металургійної сировини, наприклад, металобрухту.

"На ринку вже немає факторів для підтримки цін на залізну руду. В морпортах сформовані великі запаси сировини, а багато гірничорудних компаній продовжують відвантажувати матеріал в червні, який надійде в Китай в липні. Таким чином, запаси залізної руди продовжують збільшуватися", - повідомив представник металургійного заводу в китайській провінції Хебей.

За словами інших джерел, економні заводи продовжують робити ставку на більш дешеві інгредієнти, наприклад, металобрухт, в своїх киснево-конвертерних виробництвах, що також знижує попит на імпортну залізну руду.

Більш того, спостерігається падіння котирувань на деривативи. Так, найбільш ліквідні вересневі залізорудні ф'ючерси на Далянской товарній біржі (Китай) 13 червня подешевшали до 418,5 юанів/тонна (61,59 дол./тонна), що означає зниження за день на 15,5 юанів.

Раніше ЕП писала про падіння цін на сировинних ринках на товари, важливі для України. Так, крім руди, ціна падає також на рулонну сталь, соняшникову олію, пшеницю і кукурудзу.

Детальніше читайте у публікації: "Травневий релакс гривні: як довго нацвалюта буде стабільною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: