Суд дозволив ОГХК продавати продукцію "компанії Мартиненка"

П'ятниця, 5 травня 2017, 20:33

Солом'янський районний суд Києва зняв накладену раніше заборону на продаж компанією ОГХК продукції на адресу австрійської Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement AG, яка за даними НАБУ, контролюється екс-депутатом Миколою Мартиненком.

Про це йдеться в ухвалі суду від 27 квітня, пише Liga.net.

Ще 23 березня Солом'янський суд заборонив ОГХК відпускати продукцію (концентрат ільменіту) на адресу Bollwerk. Рішення було прийнято в рамках розслідування розкрадання коштів державної компанії, яке проводить НАБУ.

12 квітня апеляційний суд Києва підтвердив рішення першої інстанції, але вже 27 квітня Солом'янський районний суд Києва скасував своє рішення.

Реклама:

Крім того суд зняв раніше накладений арешт на продукцію ОГХК (обсяг не вказано), яка підлягає продажу компанії Bollwerk.

"Зняти арешт на ільменітовий, рутиловий, цирконієві, дистен-сілліманітові концентрати, які знаходяться у володінні ОГХК і підлягають відчуженню (відвантаження) на користь компанії Bollwerk, або третіх осіб на підставі договорів, стороною яких є компанія Bollwerk", - йдеться в рішенні суду.

Мартиненко неодноразово заперечував зв'язок з Bollwerk.

Як повідомлялося, ввечері 20 квітня Мартиненку вручили повідомлення про підозру.

САП просила суд встановити заставу в розмірі 300 млн гривень, однак 17 народних депутатів і міністрів взяли його на поруки. У разі доведення провини йому загрожує від 8 до 12 років в'язниці.

Мартиненко затримали в рамках розслідування за фактом розкрадання коштів ДП СхідГЗК при закупівлі уранового концентрату.

За даними САП, з 2013-го до 2016 року злочинна організація, в яку нібито входив Мартиненко, завдала бюджету 17,28 млн доларів збитку.

Народний фронт поширив відео з заявою екс-нардепа, де той звинувачує НАБУ в "фальсифікації справи".

Читайте також: Ядерне збагачення Миколи Мартиненка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!