До 2020 року Україна досягне газової незалежності - очільник "Укргазвидобування"

Вівторок, 30 травня 2017, 13:50

До 2020 року Україна збільшить видобуток газу та зменшить його споживання, що дозволить не імпортувати "блакитне паливо".

Про це в інтерв'ю виданню "Новое время" заявив голова правління Укргазвидобування Олег Прохоренко.

У цьому році Укргазвидобування планує збільшити видобуток газу на 400-600 млн кубів, до 15-15,2 млрд куб м газу. За словами Прохоренка, таких результатів вдасться досягти за рахунок інтенсифікації існуючих родовищ. Це ведення або повернення в активний фонд свердловин, які потрапили в аварії. Також цьому сприятиме будівництво, модернізація ДКС (дожимних компресорних станцій) і розширення буріння.

Реклама:

"Якщо вже зараз показники видобутку цього року спроектувати на залишок року, то вже сьогодні це збільшення становить близько 300 млн кубів", - пояснює Прохоренко. "І це не випадковість, це результат роботи, результат впровадження нашої стратегії, яку ми називаємо 20/20. Тобто досягти до 2020 року збільшення видобутку газу до 20 млрд кубів".

На думку голови правління Укргазвидобування, ця цифра важлива тому, що для України це означатиме досягнення фактичної незалежності.

У минулому році Україна спожила 33 млрд кубометрів газу, а українські компанії видобули тільки 20 млрд, з них приблизно 15 млрд – це Укргазвидобування. Решта - це Укрнафта і приватники. Потреба в імпорті становила 13 млрд.

Мета на 2020-й рік була формалізована в документі, який називається "Концепція розвитку газодобувної галузі", і який був затверджений Кабміном. Згідно з цим документом, до 2020 року планується вийти на рівень споживання газу до 26 млрд кубометрів.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" у квітні 2017 року видобула 1239,128 мільйона кубометрів природного газу, що на 5,318 мільйона перевищує планові показники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: