Кабмін погодив днопоглиблення порту "Південний"

Вівторок, 30 травня 2017, 11:51

Кабінет міністрів України погодив проект днопоглиблювальних робіт в морському порту "Південний" для споруджуваного зернового терміналу MV Cargo і корпорації Cargill.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав співзасновник MV Cargo Андрій Ставніцер.

"Я вважаю, що це – найцінніший документ в Україні. Коштує 150 мільйонів доларів. Це - узгодження Кабміну на днопоглиблення для нашого з Cargill зернового терміналу," - написав Ставніцер.

Відповідне розпорядження № 324-р від 19 квітня можна знайти на сайті Кабінету міністрів.

Реклама:

Як зазначає Ставніцер, контракт на цей проект був підписаний ще в 2015 році.

"Сьогодні, завдяки цьому розпорядженню Кабміну, ми отримали титул МІУ. Фінальний акорд, після шести погоджень, чотирьох міністрів і прем'єра. Без цього листка паперу все могло б не відбутися. Ми його отримали. І термінал буде, буде експорт, буде економічний зростання", - зазначив співзасновник MV Cargo.

 

Як наголошується, реалізація днопоглиблення дозволить створити умови для підвищення рівня конкурентоспроможності морського порту на внутрішньому і міжнародному ринках портових послуг і залучити додаткові вантажопотоки.

Нагадаємо, в серпні 2015 компанія Cargill висловила свій намір інвестувати 130 млн доларів в портову інфраструктуру України.

24 лютого 2016 компанія Cargill і компанія MV Cargo  підписали угоду про будівництво нового зернового терміналу в порту "Південний".

23 березня 2016 року адміністрація морських портів України і компанія MV Cargo підписали договір про реалізацію двох партнерських проектів з будівництва зернового терміналу в морському порту "Південний" на 104 мільйони доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: