До 2025 року електромобілі коштуватимуть дешевше бензинових моделей – Bloomberg

Неділя, 28 травня 2017, 18:20

За рахунок радикального зниження вартості акумуляторів до 2025 року електромобілі будуть коштувати дешевше бензинових моделей.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Itc.ua.

Згідно з прогнозом експертів, електромобілі будуть коштувати дешевше звичних бенізіново-дизельних моделей.

Як зазначається, тоді середня вартість електромобіля опуститься нижче позначки в 30 тис доларів і продовжить знижуватися до рівня 26 тис доларів до 2030 року.

Реклама:

Відзначимо, що за підсумками 2016 року в Bloomberg оцінили середню вартість електромобіля на рівні 43 тис доларів, тоді як звичний автомобіль коштував приблизно 28 тис доларів.

Судячи з того ж прогнозу, вартість традиційних автомобілів після 2025 року буде рости до позначки 30 тис доларів і вище (в тому числі через більш суворі вимоги до рівня шкідливих викидів), а не знижуватися, в спробах конкурувати з електромобілями.

У дослідженні Bloomberg New Energy Finance відзначили, що настільки помітне падіння вартості має відбутися за рахунок зниження ціни акумуляторів, які на даний момент складають приблизно половину вартості електромобіля.

За даними прогнозу, у проміжку між 2016 і 2030 роком вартість акумуляторів для електроомобілей повинна впасти на 77% завдяки активному розвитку сегмента, розробці нових технологій і більшому обсягу виробництва.

Представники Renault виявилися ще більш сміливими в подібних прогнозах – за їхніми даними цінники на звичайні і електричні автомобілі зрівняються вже на початку 2020 років.

Раніше повідомлялось, що в Україні з 2846 зареєcтрованих електромобілів 82% вживаних і 78% - Nissan Leaf

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!