На Львівщині з'являться 6 станцій відновлювальної енергетики

Субота, 27 травня 2017, 18:25

У Львівській області до кінця року з'являться дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також як мінімум одна гідроелектростанція.

Про це розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка на конференції "Відновлювана енергетика та заміщення газу. Впровадження енергосервісу та енергоменеджменту", передає Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

"Реалізація проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики – це не лише можливість зменшити та замістити споживання газу. Це шлях до соціально-економічного зміцнення всього регіону та підвищення добробуту громад", - повідомив Голова Агентства Держенергоефективності Сергій Савчук.

Голова пояснив, що, наприклад, встановлення твердопаливних котелень, вітрових електростанцій тощо сприяє активізації роботи малого та середнього бізнесу, появі нових робочих місць, збільшенню надходжень у бюджети.

Реклама:

Крім цього, "зелені" проекти допоможуть покращити екологічний стан міст, вирішити проблему з побутовими відходами.

"Ми до кінця року, окрім тих електростанцій, які запущено, плануємо відкрити ще дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також як мінімум одну гідроелектростанцію. Також ми сподіваємось, що до кінця 2017-го ще 48 котелень буде переведено на альтернативне паливо", - зазначив Олег Синютка у ході брифінгу, що відбувся в рамках конференції.

Рекомендуємо почитати: Попри війну та кризу: як cхід відходить від "традиційної" енергетики

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!