"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада провалила закон про кібербезпеку

Четвер, 25 травня 2017, 17:59

Проект закону про кібербезпеку України спрямовано на повторне читання.

Про це повідомляє Liga.net.

За прийняття законопроекту про основні принципи забезпечення кібербезпеки України № 2126а проголосували 186 народних депутатів при 226 необхідних.

Після спроб повернутися до голосування за закон, депутати підтримали пропозицію направити його на повторне друге читання. За цю пропозицію проголосували 236 депутатів.

Реклама:

Як зазначається, законопроект пропонує встановити, що політику в сфері кібербезпеки формує і реалізує Кабмін. За кібербезпеку, в рамках своїх повноважень відповідальні міністерства, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи, розвідка і контррозвідка, суб'єкти оперативно-розшукової діяльності.

Крім того, забезпечення кібербезпеки країни покладено також на ВСУ, Нацбанк, підприємства, які відносяться до об'єктів критичної інфраструктури, підприємства і громадян, які працюють в сфері національних інформаційних ресурсів, інформаційних електронних послуг.

Суб'єкти забезпечення кібербезпеки повинні робити все, що в їх компетенції, щоб не допустити використання кіберпростору в військових, розвідувально-підривних, терористичних, інших незаконних цілях.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!