"Нова Пошта" скаржиться на тиск з боку ДФС

Четвер, 25 травня 2017, 13:55

Співробітники ДФС втручаються в роботу сектору митного оформлення міжнародних експрес-відправлень на сортувальній станції компанії Нова пошта, куди надходять посилки з міжнародних напрямків.

Про це повідомила компанія на своїй сторінці в Facebook.

"Не надаючи жодних пояснень, вони оглядають всі без винятку посилки, несанкціоновано фотографують та знімають на відео прийом посилок авіа - і навіть автомобільних рейсів і заважають їх обробці, створюючи штучні перешкоди. При цьому будь-яких порушень, які б давали підстави для такої поглибленої уваги, не виявлено", - повідомили в Новій пошті.

Компанія зазначає, що необґрунтоване втручання в її роботу з боку ДФС призводить до затримки доставок клієнтам і до накладання штрафних санкцій з боку інших державних органів.

Реклама:

"Ми хочемо залучити до цього якомога більш широку увагу громадськості та медіа. ДФС має право здійснити перевірку, однак зараз перешкоджання роботі нашого митного пункту відбувається всупереч чинному законодавству", - заявляє Нова пошта.

Служба нагадує, що за січень-квітень 2017 року Нова пошта Інтернешнл доставила в Україну понад 2,2 млн міжнародних відправлень.

"Враховуючи кілька інформаційних атак на Нова пошта Інтернешнл з боку зацікавлених осіб/підприємств, ми робимо висновок про те, що ці акції сплановані і спрямовані на те, щоб дискредитувати компанію. Про мету дискредитації ми можемо лише здогадуватися. Ми очікуємо припинення неправомірних дій з боку внутрішньої безпеки ДФС. В іншому випадку ми будемо змушені звернутися до суду, оскільки зараз наші з вами права та інтереси знаходяться під загрозою", - резюмує компанія.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: