Кабмін ухвалив концепцію реформування вугільної галузі

Середа, 24 травня 2017, 17:00

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу схвалив Концепцію реформування вугільної галузі.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У її рамках передбачається створення координаційної ради з питань вугільної галузі, яка займатиметься координуванням діяльності міністерств і відомств. Очолить раду віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

"Останні півроку даний проект концепції обговорювався на різних майданчиках, в тому числі, і в профспілковому середовищі. Концепція дає можливість системно подивитися перспективу, як покращити стан вуглевидобувної галузі та вивести її на беззбитковий рівень роботи", - зауважив Кістіон.

Реклама:

За його словами, документ дає чітке розуміння організаційних заходів, напрямків їхнього фінансування та орієнтовний економічний ефект.

"Реалізація концепції дозволить зекономити 1,5 млрд грн. Це дасть можливість прозоро, системно проводити відповідні закупівлі для модернізації і переоснащення шахт", - сказав віце-прем’єр-міністр.

Кістіон також звернув увагу на питання соціального захисту шахтарів.

"Велика кількість вугледобувних підприємств є містоутворюючими. Тому особливу увагу необхідно звернути на соціальний захист шахтарів та їхніх сімей і не допустити соціальну напругу у шахтарських містечках", - наголосив урядовець.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив, що через рік і два місяці в Україні не залишиться жодної збиткової шахти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: