Кабмін схвалив реструктуризацію ОВДП на 229 мільярдів гривень

Середа, 24 травня 2017, 14:02

Кабінет міністрів схвалив випуск облігацій внутрішньої державної позики на суму до 229 млрд гривень з погашенням в 2025-2047 роках для обміну раніше випущених ОВДП з погашенням з червня 2017 року по листопад 2030 року, що належать Національному банку.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу.

Згідно з наявним у розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна" проектом постанови, який був прийнятий без правок, процентна ставка за новими облігаціями визначена на рівні інфляції за останні 12 місяців плюс 1,5 процентних пункту (п.п.).

У разі дефляції процентний дохід буде виплачений за ставкою 1,5% річних.

Реклама:

У пояснювальній записці до документа уточнюється, що планується обміняти на нові папери ОВДП з портфеля Нацбанку на номінальну суму 221,6 млрд гривень із середньозваженою ставкою близько 12,85% річних, а також суму нарахованого і несплаченого на дату здійснення операції купонного доходу за ними близько 7 млрд гривень.

Як відомо Кабінет міністрів пропонує спрямувати кошти, які можуть вивільнитися від реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики, що проводиться Національним банком і Міністерством фінансів, на будівництво доріг.  

Йдеться про суму 15 млрд гривень.

Орієнтовно загальна сума з урахуванням ресурсу від репрофайлінгу сягне близько 35 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: