Суд підтвердив банкрутство великого боржника "Дельта Банку"

Середа, 24 травня 2017, 09:47

Окружний адміністративний суд Києва 17 травня відхилив позовні вимоги Фонду гарантування вкладів, який просив визнати недійсним і скасувати запис в ЄДРПОУ про державну реєстрацію припинення ТОВ "Днепрометаллсервісгрупп".

Про це пише FinClub.

Компанія "Днепрометаллсервісгрупп" була ліквідована ще рік тому. Але це було невигідно Фонду гарантування, оскільки це один з найбільших позичальників Фонду - борг 3,64 млрд гривень.

Фонд навесні минулого року подав до суду, але програв. Окружний адміністративний суд Києва 12 липня 2016 року відхилив позовні вимоги Фонду, а Київський апеляційний адміністративний суд 29 вересня підтримав це рішення.

Реклама:

Фонду гарантування, втім, вдалося 26 січня переконати Вищий адміністративний суд частково задовольнити його касаційну скаргу - рішення попередніх інстанцій були скасовані, а справу направили на повторний розгляд.

І ось в ході повторного розгляду позиція суду виявилася тією ж.

"Суд встановив, що 6 листопада 2015 року Дельта Банк звернувся до "Днепрометаллсервісгрупп" із заявою про грошові вимоги з боржника, щодо визнання кредиторських вимог Дельта Банку на 3,64 млрд гривень", - йдеться в рішенні суду.

"На момент внесення оскаржуваного запису не було жодного судового рішення, яке б вступило в законну силу, в тому числі щодо стягнення з "Днепрометаллсервісгрупп" заборгованості в сумі 2,1 млрд гривень за рішенням Госпсуду Києва у справі № 910/16784/15, на яке посилається позивач", - наголошується в рішенні.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: