"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" протестує китайський електровоз

Середа, 17 травня 2017, 15:39

У червні в Україну в рамках оновлення рухомого складу повинен прибути на тестування китайський електровоз.

Про це порталу ЦТС повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

За його словами, в рамках оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" з китайськими партнерами обговорюється створення спільного виробництва на базі одного із заводів УЗ, і мова йде тільки про електровозну тягу, хоча раніше розглядалася співпраця і по тепловозам.

"Це саме електровози. Зараз УЗ розробляє інвестиційний план з General Electric по тепловозам. Тому з Китаєм - це модернізація електровозів. Вони бачили це як залучення кредитних ресурсів, щоб УЗ кредитувалася в Ексімбанку Китаю для закупівлі локомотивів", - сказав Довгань.

Реклама:

"Ми бачимо це як створення спільного виробництва з локалізацією від 10 до 60% в Україні на заводах ПАТ УЗ. Для цього їх експертна група відвідає Київ, коли з Білорусі прийде тестовий локомотив. Вони вже бачили майже всі заводи "Укрзалізниці". Тепер вони відпрацюють конкретний інвестпроект ", - зазначив він.

Заступник міністра підкреслив, що від китайської сторони "є велика ініціатива і зацікавленість". У Китаї вже побував голова УЗ Войцех Балчун з командою, тепер заплановані зустрічі з Мінінфраструктури та УЗ.

"Думаю, з цього щось вийде - є бачення проекту, тепер його необхідно вкласти в інвестиційну пропозицію і реалізувати", - зазначив Довгань.

У грудні 2016 року Білоруська залізниця підписала з Датунським електровозобудівним заводом (Китай) контракт на закупівлю 18 односекційних вантажних електровозів БКГ2 потужністю 7200 кВт. До цього в Білорусі чотири роки експлуатувалися 12 двосекційних електровозів БКГ1 потужністю 9600 кВт.

Ймовірно, саме електровоз Датунського заводу отримає на тести "Укрзалізниця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!