Human Rights Watch засудили санкції Порошенка щодо Вконтакте

Середа, 17 травня 2017, 10:02

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає, що президенту Петру Порошенку слід скасувати заборону, яка впливає на роботу таких інтернет-платформ, як "ВКонтакте", "Одноклассники", РБК та "Яндекс".

Про це заявила представниця організації Таня Купер, слова якої наводить сайт організації.

"Це ще один приклад тої легкості, з якою Порошенко неправомірно намагається контролювати публічний дискурс в Україні", - сказала вона.

Порошенко може намагатися обґрунтувати цей крок, але це цинічна атака на право на інформацію, що впливає на мільйони Українців і їх особисте та професійне життя ", - зазначила вона.

"Одним цим кроком Петро Порошенко завдав страшного удару по свободі слова в Україні. Це непростиме порушення права українців на отримання інформації за їхнім вибором. ЄС та інші міжнародні партнери України мають негайно закликати Україну скасувати його", – додала Купер.

Реклама:

Як відомо, 16 травня президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких "Аерофлот", соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс" тощо.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!