"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent виросла до 51,63 долара

Понеділок, 15 травня 2017, 10:10

Світові ціни на нафту зростають у понеділок вранці після того, як РФ і Саудівська Аравія повідомили про пропозицію продовжити віденське угоду про скорочення видобутку нафти.

Про це свідчать дані Bloomberg .

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,55% - до 51,63 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,63% - до 48,62 долара за барель.

Раніше було озвучено, що РФ і Саудівська Аравія на зустрічі у Відні 24-25 травня запропонують продовжити угоду про скорочення видобутку нафти на дев'ять місяців - до 1 квітня 2018 року. Питання про пролонгацію угоди буде обговорюватися на міністерській зустрічі моніторингового комітету 24 травня, а потім на зустрічі ОПЕК і країн, що не входять в картель, 25 травня.

Реклама:

ОПЕК 30 листопада минулого року в Відні домовилася про скорочення своєї здобичі на 1,2 мільйона барелів на день з жовтневого рівня. Одинадцять країн, що не входять в ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення власного видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія на 300 тисяч. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю його продовження.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: