ЄІБ може виділити Харкову 160 мільйонів євро на продовження лінії метро

П'ятниця, 12 травня 2017, 13:38

Європейський інвестиційний банк розглядає можливість виділення Харкову кредиту на 160 мільйонів євро для продовження Олексіївської лінії міського метрополітену.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на повідомлення, розміщене на веб-сайті ЄІБ у четвер.

Як наголошується в повідомленні, проект передбачає продовження Олексіївської гілки метрополітену в Харкові на 3,5 км, будівництво двох станцій метро - "Державінської" і "Одеської", будівництво депо і придбання нового рухомого складу.

За даними ЄІБ, загальна вартість проекту становить приблизно 320 мільйонів євро.

Реклама:

Як зазначає банк, реалізація проекту може вимагати переселення певної кількості домогосподарств і підприємств, тому зараз йде підготовка плану дій.

"Проект покращить громадський транспорт в Харкові, розширивши мережу метро і зробивши його більш привабливим для пасажирів. Очікується, що інвестиції приведуть до скорочення використання приватних автомобілів. Це дозволить знизити негативний вплив автотранспорту на навколишнє середовище", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 25 грудня 2014 року Харківська міськрада ухвалила рішення про створення групи управління інвестпроектом "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові", який передбачалося реалізовувати спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

На прес-конференції в Харкові директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер 13 грудня 2016 року висловив надію, що договір про фінансування будівництва метро буде підписаний в першому півріччі 2017 року.

Харківська міськрада 21 грудня 2016 року підтримав участь комунального підприємства (КП) "Харківський метрополітен" в інвестиційному проекті "Продовження третьої лінії метрополітену в м. Харкові" і дав згоду на отримання позики ЄБРР та ЄІБ, залучених державою для реалізації цього проекту, на суму 320 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: