"Антонов" відсудив у Туреччини 25 мільйонів

П'ятниця, 12 травня 2017, 12:55

ДП Антонов виграло в турецькому суді спір щодо інциденту із зіткненням при зльоті зі зграєю птахів в аеропорту Анкари українського вантажного Ан-124-100 Руслан.

Про це повідомили в прес-службі юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", яка представляє інтереси "Антонова".

Згідно з повідомленням, рішенням Господарського суду міста Анкари українське підприємство отримало 25 млн гривень компенсації за недотримання турецьким аеропортом норм ICAO в частині безпеки польотів.

"Суд постановив, що турецька сторона в порушення законодавства та норм ICAO не прийняла в аеропорту всіх можливих заходів орнітологічної безпеки, внаслідок чого виникла аварійна ситуація. Посилання відповідачів на форс-мажор суд також відхилив", - прокоментували справу у підприємстві.

Реклама:

Додатково відповідачем по справі оплачені в повному обсязі послуги юристів та експертів, залучених державним підприємством, наголошується в повідомленні.

"Рішення суду міста Анкари, отримане на користь ДП Антонов ще в 2012 році, неодноразово оскаржувалось турецькою стороною. За підсумками багаторічного судового розгляду, у травні 2017 року ДП Антонов отримало повну грошову компенсацію на свій банківський рахунок", - уточнює прес-служба.

Вантажний Ан-124-100 Руслан авіакомпанії "Авіалінії Антонова" є авіатранспортним підрозділом ДП Антонов, в березні 2008 року при зльоті в аеропорту Анкари зіткнувся зі зграєю птахів, внаслідок чого повітряне судно отримало пошкодження, екіпаж і вантаж не постраждали.

У 2009 році українське підприємство подало позов в турецький суд про компенсацію збитку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: