Укртранснафта домовилася про постачання нафти в Угорщину

Четвер, 11 травня 2017, 18:21

Укртранснафта і найбільша нафтогазова компанія Угорщини MOL погодили технічні умови експлуатації відгалуження нафтопроводу Дружба в Угорщину (з підводним переходом через річку Тиса).

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Укртранснафти, передає "Інтерфакс-Україна".

Документом визначено порядок скоординованих дій обох сторін щодо забезпечення безаварійної роботи магістрального нафтопроводу і всіх його споруд в частині проведення періодичної внутрішньотрубної діагностики, ремонтних робіт, спільного очищення МН від внутрішніх відкладень та ін.

Інструкція також закріплює порядок обміну оперативною інформацією з питань обліку нафти і координації технологічних режимів перекачування нафти та їх змін.

Реклама:

За підсумками 2016 року обсяг транспортування на пункт здачі нафти Фенешлитке (Угорщина) склав 4,7 млн тонн нафти, в січні-квітні 2017 року – 1,5 млн тонн.

Нагадаємо, що Укртранснафта у січні-квітні 2017 року збільшила транзит нафти в Європу на 8,8% (на 359,5 тис. тонн) порівняно з аналогічним періодом 2016 року – до 4,434 млн тонн.

Укртранснафта, 100% акцій якої знаходяться в управлінні НАК Нафтогаз України є оператором нафтотранспортної системи країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: