"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla відкрила передзамовлення на "сонячний дах"

Четвер, 11 травня 2017, 16:32

Компанія Tesla спільно з SolarCity розробила фотоелектричні панелі, які виглядають як звичайна черепиця, і відкрила передзамовлення на таку покрівлю.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як порахували у виданні, дах з такого покриття коштуватиме середньому дому близько 50 тисяч доларів. У США установка перших панелей почнеться цього літа, а за межами країни - в наступному році. Замовити установку в Україні сайт компанії не дозволяє.

Вартість одного квадратного метра складе близько 220 доларів. Окремо доведеться заплатити 5,5 тис доларів за батарею Powerwall 2 на 14 кВт потужності, яка акумулюватиме енергію, згенеровану дахом.

Реклама:

Така "черепиця" досить міцна і компанія дає на неї гарантію на термін служби будинку або до нескінченності: "Залежить від того, що настане раніше".

Покупцям не обов'язково покривати весь дах енергогенеруючими панелями: частину можна покрити звичайними. Власники будинку можуть відштовхуватися від свого енергоспоживання.

В Bloomberg підрахували, що дах площею близько 186 квадратних метрів, 40% якої будуть покриті світлочутливою черепицею, і резервним генератором для нічного використання обійдеться в 50 тис доларів. Це дорожче, ніж звичайний дах, але дешевше, ніж аналоги з традиційними сонячними панелями і резервною системою.

Ілон Маск представив Solar Roof в кінці жовтня минулого року. Цей крок мав переконати акціонерів Tesla і SolarCity, що злиття компаній призведе до необхідної синергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!