"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія не буде брати участі в докапіталізації ЄБРР

Середа, 10 травня 2017, 14:50

Збільшення капіталу Європейського банку реконструкції і розвитку, якщо воно буде здійснюватися, пройде без участі Росії.

Про це заявив журналістам керівник в ЄБРР від РФ, міністр економічного розвитку Максим Орєшкін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не маємо наміру брати участь в докапіталізації банку, коли вона стане необхідною", - сказав він.

За оцінкою Росії, ЄБРР, який майже три роки тому відмовився від нових проектів в РФ, позбавив себе тим самим однієї з основних статей прибутку і в найближчі роки почне відчувати проблеми з якістю активів і можливістю генерувати доходи.

Реклама:

"З метою захисту акціонерів і боргових інвесторів ми будемо обговорювати з рейтинговими агентствами всі ці ризики, з якими стикається ЄБРР. Ми вважаємо, що в нинішньому фінансовому становищі банк не заслуговує кредитний рейтинг на рівні ААА", - сказав Орєшкін.

ЄБРР припинив інвестування в російські проекти в липні 2014 року, після введення проти РФ санкцій з боку Євросоюзу і США. Наявні у нього в Росії активи при цьому банк не розпродає.

У липні 2016 року джерело повідомляло, що Росія збирається подати судовий позов до ЄБРР в зв'язку з заморожуванням діяльності в РФ з політичних мотивів.

Так, російська влада направила звернення до голови ради керуючих ЄБРР, міністра фінансів Люксембургу П'єра Грамена. У документі говориться, що Росія вважає "заморозку" діяльності ЄБРР порушенням її прав як акціонера і країни операцій банку.

Пізніше рада директорів ЄБРР розглянув звернення РФ і не знайшла порушень офіційних принципів роботи ЄБРР в заморожуванні інвестицій в Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: