"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та Білорусь створять річковий портовий хаб

Середа, 10 травня 2017, 12:14

Україна та Білорусь мають намір спільно створити річковий портовий хаб з метою включення Дніпра до транс'європейської транспортної мережі.

Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань, передають "Українські Новини".

З його слів, 5 травня відбулися міжурядові переговори з білоруською делегацією й Міністерством транспорту Республіки Білорусь.

"Це не просто ідея створити портову інфраструктуру, їхня ідея більш глибока - з'єднати водні шляхи Республіки Білорусь через український Дніпро із Чорним морем, і далі мати виходи на країни Азії. Ця ініціатива також підтримується польською стороною, і ми - 3 країни - вирішили відновити цей міжнародний транспортний коридор", - сказав заступник міністра.

Реклама:

Довгань повідомив, що Україна виступила із заявкою про включення Дніпра до транс'європейської транспортної мережі, й далі планує подавати в Єврокомісію запит на технічну допомогу в розвитку цього міжнародного транспортного коридору.

Він підкреслив, що у проекті національної транспортної стратегії до 2030 року великий акцент робиться на розвиток судноплавства й розвиток внутрішнього водного транспорту.

Водночас Довгань вказав на необхідність введення річкового збору, закладеного в законопроект про внутрішній водний транспорт, з метою фінансування розвитку внутрішніх водних шляхів.

Нагадаємо, Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект, який покликаний сприяти розвитку судноплавства в Україні та вантажоперевезень по річках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: