Hyperloop One добудувала тестову трасу

Неділя, 9 квітня 2017, 14:02

Компанія Hyperloop One завершила будівництво своєї першої тестової траси DevLoop, яка розташована в пустелі штату Невада.

Про це з посиланням на Mashable, передає Ain.ua.

Траса являє собою трубу довжиною в 500 метрів. У ній компанія буде випробувати технологію магнітної левітації.

"Hyperloop One - єдина в світі компанія, яка працює над комерційною реалізацією системи", - заявив генеральний директор компанії Роб Ллойд.

Реклама:

Її конкуренти, серед яких Hyperloop Technologies, ще не провели жодного публічного тестування. Наступним кроком Hyperloop One стане установка двигуна в трубу і розробка пасажирської капсули.

Також Hyperloop One розкрила деталі 11 можливих напрямків, які були запропоновані учасниками конкурсу Hyperloop One Global Challenge.

Маршрути перетинають такі штати як Флорида, Техас, Массачусетс, Колорадо і інші. Відстані між двома пунктами варіюються від 160 км до більше 1850 км.

У компанії заявили, що планують почати перевозити пасажирів і вантаж до 2021 року. Останні масштабні тести Hyperloop One проводила в травні 2016 року.

Hyperloop - вакуумний, або пневматичний поїзд, який здатний пересуватися по надземному трубопроводу вдвічі швидше літака і в 3-4 рази швидше швидкісного поїзда (близько 1220 км/г). У трубі підтримується тиск, що дорівнює одній тисячній від атмосферного, тобто близький до вакууму.

Завдяки цьому вагони поїзда (капсули) можуть розвинути таку високу швидкість. Разом з тим, деякі експерти вважають, що на максимальній швидкості капсули переміщатися не будуть, так як на віражах пасажирам від перевантажень може стати погано.

Загальні витрати на проект оцінюються в кілька мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: