"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд дозволив обшукати “Укроборонпром” через фіктивні закупки

Середа, 5 квітня 2017, 13:10

Печерський районний суд Києва дав дозвіл військовій прокуратурі вилучити документи концерну "Укроборонпром" про співпрацю з фіктивними фірмами.

Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на постанову Печерського суду.

Повідомляється, що Київський бронетанковий завод став переможцем шести тендерів в яких замовником виступало Міністерство оборони України. На підставі цього, протягом 2014-2015 років підприємство повинно було здійснювати ремонт і технічне обслуговування машин спеціального призначення.

При цьому встановлено, що в період з серпня по листопад 2015 року завод нібито здійснив придбання у ТОВ "Фірма "Ренал" ведучих мостів до машин спеціального призначення на загальну суму 5 276 966 гривень. "Фірма "Ренал" нібито здійснила закупівлю вищевказаних мостів і комплектуючих до них в ТОВ "Оптімумспецдеталь" і ТОВ "Інтер Сталь ЛТД".

Реклама:

Але в результаті аналізу слідчими всьому ланцюгу закупівель не встановлено фактів надання логістичних послуг з поставки товарів між зазначеними підприємствами. Обшуки за місцем реєстрації "Оптімумспецдеталь", "Інтер Сталь ЛТД" і "Фірма "Ренал" жодну з фірм не виявили.

Також слідство встановило, що з підприємствами в останні роки вели господарську діяльність інші державні підприємства, які входять в концерн "Укроборонпром".

Відзначають, що в суді слідчий клопотав про доступ до документів концерну про взаємовідносини зі згаданими підприємствами. Суд це клопотання задовольнив.

Раніше "Слідство.інфо" виявило, що Укроборопром закуповує російські двигуни для БТР через молдовську фірму

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!