Росія призупинила поставки скрапленого газу

Вівторок, 4 квітня 2017, 15:15

Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ з 1 квітня призупинила декларування скрапленого газу у всіх напрямках.

Про це повідомляє OilNews із посиланням на російських постачальників.

Для ведення експортної діяльності необхідно отримання дозволу виробника в ФСТЕК. "На даний момент ФСТЕК тільки формує пакет документів, необхідний для отримання дозволу на відвантаження кожної партії.

Отримання ж самого дозволу може зайняти від двох до восьми тижнів", - розповіли в російському офісі одного з найбільших світових трейдерів.

Реклама:

За словами російських виробників, відвантаження зупинилися не тільки в українському напрямку: "Система вимагає дозвіл ФСТЕК при відвантаженні, як в Україну, так і в Польщу, і в Угорщину, в інші країни.".

Ряд українських операторів повідомляють, що вони підготували документи для постачальника за аналогією з поставками дизельного палива. Вони стосуються призначення цієї продукції і підтверджують, що вона не буде поставлятися військовим.

Оператори відзначають, що з певними затримками, але вдається доставити ресурс, який вже пройшов митне оформлення.

Нагадаємо, за підсумками лютого компанія "Глуско Україна", яка є ексклюзивним постачальником зрідженого газу Роснефти в Україні, стала найбільшим імпортером.

"Глуско Україна", яку пов'язують з Віктором Медведчуком, почала імпортувати скраплений газ на український ринок після того, як СБУ ініціювало застосування санкцій до 16 інших компаній-імпортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!