Данилюк розповів про реформу без підвищення пенсійного віку

Вівторок, 4 квітня 2017, 11:05

Проведення пенсійної реформи є надзвичайно актуальним питанням не для Міжнародного валютного фонду, а для самої України.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі "5 каналу", передає УНІАН.

"Без цього ми не можемо підвищити рівень пенсій для українців і дати гарантії, що люди стабільно отримуватимуть пенсії через 2-3 роки, оскільки ситуація погіршується і потрібно робити серйозні кроки. Тому це наша принципова позиція, і вона підтримується МВФ", – сказав міністр.

Він зазначив, що питання проведення пенсійної реформи вже давно визначене майже в усіх меморандумах з МВФ і зараз воно надзвичайно актуальне через демографічну ситуацію і ситуацію на ринку праці.

Реклама:

Відповідаючи на запитання про необхідність підвищення пенсійного віку, Данилюк зазначив, що Україна йде дещо іншим шляхом, плануючи усунути зловживання і необґрунтовані пільги в пенсійній системі, вивести з Пенсійного фонду не властиві йому витрати, а також зробити систему справедливішою з допомогою запровадження параметра мінімального стажу.

"Якщо ми порівнюємо двох людей, один з яких пропрацював 40 років, а другий – 15, то у них мають дещо відрізнятися права на отримання пенсій. Якщо у людини, наприклад, не буде мінімального стажу, то вона не зможе вийти на пенсію в тому самому віці, що й людина, у якої цей стаж є", – пояснив міністр.

При цьому він зазначив, що навіть маючи мінімальний стаж, людина не зможе вийти на пенсію раніше досягнення пенсійного віку.

Як повідомлялося, у МВФ заявили, що Україна не може відкладати проведення масштабної пенсійної реформи, зокрема підвищення ефективного пенсійного віку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!