В Україні поліпшився регуляторний клімат та зріс оптимізм бізнесу – USAID

Вівторок, 25 квітня 2017, 20:32

За рік в Україні поліпшився регуляторний клімат та зріс рівень ділового оптимізму малих та середніх підприємств.

Про це повідомляє прес-служба USAID.

За результатами другого щорічного дослідження бізнес-середовища України "Щорічна оцінка ділового клімату" (Annual Business Climate Assessment або ABCA), яке проводить Програма USAID "Лідерство в економічному врядуванні", "Індекс ділового клімату", дорівнює  "+0,06" за шкалою від -1 до +1.

 

Як зазначається, він зріс на 5 пунктів, порівняно з 2015 роком, коли його значення становило "+0,01". Основні складники індексу: очікування та оцінка підприємцями поточної ситуації, плани розвитку бізнесу на наступні 2 роки.

Реклама:
 

Серед перешкод для зростання малого та середнього бізнесу перше місце у 2016 посів "Низький попит" . Він витіснив на друге місце "несприятливу політичну ситуацію", яка була головною перешкодою у 2015 році.

 

"Результати нашого дослідження свідчать, що оцінки стану ділового середовища покращились, а  оптимізм МІСП щодо найближчих планів зріс. Разом із цим, "темпи зростання" оптимізму щодо дворічних планів дещо зменшилися порівняно до минулого", – наголосила Оксана Кузяків, координатор аналітичного компоненту Програми USAID ЛЕВ та виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

"Це свідчить, що часу на "відкладання" реформ  "на потім" не залишилось", - додала вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!