EY завершила аудит "Укрзалізниці" за 2016 рік – Балчун

Вівторок, 25 квітня 2017, 18:09

ПАТ "Укрзалізниця" завершило річний аудит в компанії Ernst & Young за 2016 рік.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник компанії Войцех Балчун.

За його словами, правління схвалило проект консолідованої фінансової звітності "Укрзалізниці", складеної за міжнародними стандартами, на яку надав висновок незалежний аудитор.

"Звертаємо увагу на головне: з рапорту за 2016 рік зникло застереження щодо значних сумнівів аудитора з "безперервності діяльності компанії". Власне, цей запис в рапорті 2015 року свідчив про сумніви аудитора, що компанія взагалі проживе наступні 12 місяців", - заявив Балчун.

Реклама:

Голова компанії наголосив, що аудитори акцентували на зростанні найважливіших показників діяльності компанії та позитивному cash-flow, котрий дає можливість вже з 2017 року здійснювати інвестиції в розвиток підприємства.

"Збиток підприємства за міжнародними стандартами у 7,3 млрд гривень обумовлений значним зростанням амортвідрахувань – з 7 млрд гривень в 2015 році до майже 18 млрд гривень в 2016 році. Тому, це - паперовий збиток, і зумовлений він індексацією вартості основних засобів, а не показник реальних втрат компанії", - написав він.

"Також аудитори зазначили, що у порівняльних умовах (стабільність гривні, відсутність зростання амортвитрат) 2015-го та 2016-го років, фінансовий результат 2016 року був би кращим на майже 11 млрд гривень. Цю звітність буде подано на затвердження уряду", - підсумував Балчун.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що рішення про продовження контракту з Балчуном буде прийнято після його річного звіту.

Нагадаємо, що термін дії контракту з головою "Укрзалізниці" закінчується 5 червня поточного року.

Мністр інфраструктури Володимир Омелян вимагав звільнення Балчуна і звинувачував керівництво "Укрзалізниці" в корупційній діяльності.

Прем'єр-міністр Гройсман підтримав Балчуна в конфлікті з Омеляном.

Читайте також: Війна за інфраструктуру: Чому у Омеляна забрали "Укрзалізницю".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!