Великобританія вперше за 135 років протягом доби не користувалася вугіллям

Субота, 22 квітня 2017, 14:05

Сполучене королівство вперше з часів промислової революції провело добу без використання вугілля для генерації електрики.

Про це повідомляє The Guardian.

21 квітня стало першим днем без вугілля з 1882 року, коли в Лондоні був запущений перший централізований вугільний генератор. У компанії назвали цю дату переломним моментом для зміни енергетичної системи країни.

Як повідомляється на сайті National Grid, приблизно половина енергії, виробленої в країні 21 квітня, припала на газ, чверть - на атомні електростанції. Також були задіяні вітряні електростанції і станції, що працюють на біопаливі, а частина електроенергії придбана в сусідніх країнах.

Реклама:

У грудні 2015 року в Британії припинила роботу остання в країні глибока вугільна шахта - рудник Келлінглі, розташований в графстві Уест-Йоркшир.

Британський уряд поступово відмовляється від вугільних електростанцій, замінюючи їх атомними і газоелектростанціями. У 2016 році на вугільні електростанції припадало лише близько дев'яти відсотків енергії. Останнє таке підприємство планується закрити до 2025 року. Це обумовлено спробою влади знайти баланс між скороченням викидів СО2 з необхідністю захистити споживачів від зростання цін.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: