ВВП України в цьому році зросте на 2% - Данилюк

Четвер, 20 квітня 2017, 13:00

Український уряд очікує зростання економіки в 2017 році на 2%.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в ході дискусії в Hudson Institute, передає УНІАН.

Міністр нагадав, що в 2016 році економіка України продемонструвала зростання, переламавши тренд останніх чотирьох років.

"На цей рік ми чекали зростання на 3%. На жаль, ми знизили цей прогноз на 1 п. п. до рівня близько 2%. Причина цього – захоплення бойовиками квазиреспублик при підтримці Росії українських підприємств на окупованих територіях, які платили податки в український бюджет", - сказав Данилюк.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що про сценарії економічного колапсу мова не йде, оскільки українській владі вдалося стабілізувати економіку.

"Я не думаю, що зростання на рівні 2-3% є прийнятним. Це не те зростання, якого люди очікують від нас і заради якого ми докладали зусилля для проведення реформ у країні. Нам потрібен більш високий зріст, і я впевнений, що ми здатні цього досягти", - додав міністр.

За його словами, для активізації росту насамперед потрібна масштабна прозора і ефективна приватизація державних активів.

Данилюк підкреслив, що вірить у високе зростання економіки, але щоб отримати показники зростання на рівні 6-7%, необхідно докласти зусилля.

Нагадаємо, Національний банк, взявши до уваги ефекти від блокади Донбасу, переглянув попередній прогноз економічного зростання у 2017 році з 2,8% до 1,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!