Інтерпол оголосив у розшук екс-керівників СК "Оранта"

Четвер, 20 квітня 2017, 10:12

Колишні голова наглядової ради НАСК "Оранта" Олег Спілка і член наглядової ради Олександр Тимінський на прохання України оголошені Інтерполом в міжнародний розшук.

Про це ЕП повідомили в юридичній фірмі "Ілляшев та Партнери".

Як зазначається, Спілка і Тимінський звинувачуються в розкраданні майна НАСК "Оранта" на суму понад 10 млн доларів.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, в 2008 році за організованою підозрюваними схемою відбулася передача підконтрольній їм фірмі прав на товарні знаки НАСК "Оранта".

Реклама:

"Ціна угоди становила 6 млн гривень. Два місяці по тому ті ж знаки були передані назад "Оранті" в оренду строком на п'ять років, за що страхова компанія заплатила понад 65 млн гривень", - йдеться в прес-релізі.

"У 2009 році за аналогічною схемою було проведено виведення коштів під час продажу і зворотної покупки НАСК "Оранта" частки в статутному капіталі ТОВ "Гарант-Асістанс", в результаті яких компанії було завдано збитків у розмірі 16 млн гривень", - повідомили в юридичній фірмі.

Правоохоронці висунули підозру зазначеним особам за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) з санкцією до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!