"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Uber отримав 2,8 мільярда доларів збитку

Вівторок, 18 квітня 2017, 10:12

Міжнародний сервіс таксі Uber зафіксував скоригований збиток в розмірі 2,8 млрд доларів в 2016 році при виручці в розмірі 6,5 млрд доларів.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Компанія, акції якої не перебувають в обігу на відкритому ринку, вперше опублікувала фінансові показники, не навівши даних за попередній рік.

Разом з тим Uber повідомила про зростання виручки в четвертому кварталі на 74% в порівнянні з попередніми трьома місяцями - до 2,9 млрд доларів.

Реклама:

В кінці минулого року аналітики оцінювали потенційний збиток Uber до відрахування податків, відсотків, зносу і амортизації (негативна EBITDA) за підсумками року в 2,8 млрд доларів, відзначаючи, що ця величина буде на чверть більше збитку в 2015 році. При цьому прогноз щодо виручки становив 5,5 млрд доларів.

Як пише The Wall Street Journal, з моменту заснування в 2008 році Uber залучила близько 15 млрд доларів боргового та дольового фінансування. З цієї суми у Uber залишилося близько 7 млрд доларів, оскільки діяльність компанії вимагає масштабних вливань.

Сукупна вартість поїздок, виконаних через Uber (включаючи доставку їжі Eats), збільшилася в четвертому кварталі на 28% в порівнянні з липнем-вереснем - до 6,9 млрд доларів.

Річний валовий показник надходжень становив 20 млрд доларів у порівнянні з 8,9 млрд доларів в 2015 році, 2,9 млрд доларів в 2014 році і 685 млн доларів в 2013 році, повідомив WSJ представник компанії.

Uber - міжнародна технологічна компанія, яка розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів з персональним водієм. Компанія надає послуги більш ніж в 570 містах майже в 70 країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!